Diverse

Tocinei la cuptor, aromati cu rozmarin

Simplu si traditional…

Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel, amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu cascavalul dat prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile aromate de la Provence. La sfarsit, dupa ce am amestecat ingredientele bine, adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tar

Tocinei la cuptor, aromati cu rozmarin


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 5 buc cartof

  • 2 buc ou

  • 150 gr cascaval

  • 2 linguri pesmet

  • dupa gust sare

  • 2 gr rozmarin uscat

  • praf de ierburi de Provence

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare

  • Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel, amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu cascavalul dat prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile aromate de la Provence. La sfarsit, dupa ce am amestecat ingredientele bine, adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare.
  • Se unge o tavita cu ulei, se presara deasupra pesmetul ramas, turnam compozitia de mai sus si presaram deasupra rozmarin. Se da la cuptor, la foc potrivit, circa 20 -25 de minute, pana ce se rumeneste totul frumos. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi taiem in bucati mai mici, care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.

Share