Slow Cooker

Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot

 ”De ce "Weekend cu spor" ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea 😉 Luna aceasta gazda a fost minunata de Sidonia Tonceanu cu al său blog, plin de rețete, exact pe gustul Zmeilor 😉 Ne-a lăsat o gamă variată de rețete pentru provocare 😉 http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html Așa că o primă rețetă a fost tochitura 😉 Dap, eu am adaptat-o la ce am avut în congelator/frigider/cămară 😉 și a ieșit ceva tare bunnnn și sățios;)
 
 

Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare 😉 Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul

Tochitura din carne de porc, pui si carnati, la slow cooker Crock-Pot


Portii

8

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Ceapă verde 3-4 fire,

  • Usturoi verde 3-4 fire,

  • Praz ½ tijă albă,

  • pulpă de porc cca. 500 g,

  • piept de pui cca. 250 g,

  • cârnați afumați cca. 500 g,

  • sare de mare aromatizată cu cimbru 1 lingură,

  • piper proaspăt măcinat ½ linguriță,

  • foi de dafin 2 bucăți,

  • ardei gras roșu 1 bucată,

  • zacuscă cu ciuperci a la Panacris 1 borcan, cca. 400 g,

  • vin alb demisec cca. 300 ml.

Mod de preparare

  • Carnea de porc și cea de pui, se spală apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare 😉 Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de carne și cârnați, se adaugă prazul rondele, ardeiul, ceapa și usturoiul verde tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, pe HIGH la slow cooker-ul Crock-Pot.

    După cele 60 de minute se adaugă vinul și zacusca, și se mai lasă la gătit, tot la programul HIGH, cca. 30 de minute la gătit.

    Tochitura se servește fierbinte cu mămăligă, ou și brânză rasă de oi.

    Noi am optat pentru varianta de primăvară, cartofi noi cu mărar și salată de varză nouă;)

     Spor și poftă bună!

Share