Curcan

Tochitura de curcan

Pentru weekend,va recomand aceasta tochitura buna,buna de tot!

In primul rand curatam ficatul,il spalam,il taiem in jumatati sau sferturi daca-i mare si-l punem intr-un vas cu apa rece si 100ml otet pentru 1h(pentru a-i scoate amarala);in acest timp,punem in vas untura,pipotele spalate si taiate in sferturi,inimile si dupa ce s-au prajit putin,adaugam 2cani cu apa si le lasam sa fiarba;scoatem ficatul din apa cu otet si-l punem sa fiarba in apa cu frunza d

Tochitura de curcan


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500g ficat de curcan

  • 500g pipote amestecate cu inimi de curcan

  • 500g carne de curcan

  • 1cana cu vin

  • 1capatana de usturoi

  • 3linguri untura de pasare

  • sare

  • piper

  • 1lingurita cimbru uscat

  • 2frunze de dafin

  • oua

  • malai

  • 100ml otet

  • branza

Mod de preparare

  • In primul rand curatam ficatul,il spalam,il taiem in jumatati sau sferturi daca-i mare si-l punem intr-un vas cu apa rece si 100ml otet pentru 1h(pentru a-i scoate amarala);in acest timp,punem in vas untura,pipotele spalate si taiate in sferturi,inimile si dupa ce s-au prajit putin,adaugam 2cani cu apa si le lasam sa fiarba;scoatem ficatul din apa cu otet si-l punem sa fiarba in apa cu frunza de dafin(pentru a elimina mirosul de otet)pentru 20mi dupa care-l strecuram

    Dupa ce apa a scazut din vas,adaugam carnea,amestecam iar dupa 5min si ficatul;dupa inca 5min adaugam vinul si lasam sa fiarba incet;spre final condimentam,adaugam usturoiul bine pisat amestecat cu putina apa iar dupa alte 2-3min oprim focul si servim tochitura pe platou in mijloc mamaliguta cu ou si branza iar alaturi carnea

Share