Pui

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca
Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc. :-*

Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui.

Le lasi să se rumenească ușor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, a

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 700 g măruntaie de pui

  • 2 cepe mari

  • 1-2 căței de usturoi

  • 2 ardei rosii copti

  • 200 g roşii intregi

  • sare

  • piper

  • busuioc uscat

  • cimbru uscat

  • 500 ml apă

  • 1 legătură pătrunjel verde

  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

  • Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit o caserola de inimi cu pipote, achizitionate din comert. Poti adăuga si ficătei de pui.

    Le lasi să se rumenească ușor, învârtindu-le de pe o parte pe alta, apoi adaugi ceapa tăiată julien și le mai lasi până când ceapa începe să se pătrundă ușor.
    Adaugi apă fierbinte cât să fie acoperite ingredientele și le lasi să fiarbă la foc scăzut, până când măruntaiele sunt bine pătrunse.
    Adaugi apoi ardeiul copt, tăiat în fâșii (eu am avut la congelator) si rosiile pasate, iar după primul clocot adaugi cimbru și busuioc (daca aveti puteti folosit frunze proaspete de busuioc), iar spre final de fierbere, cam în ultimele 10 minute, adaugi usturoiul zdrobit.
    Adaugi sare și piper după gust, iar după stingerea focului, adaugi pătrunjelul tocat mărunt.

     Servesti tocănița cu mămăliguța.

Share