Carne si fripturi

Tocanita mamei

Puiul curatat,portionat,spalat,uscat,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie;in uleiul ramas se pun ceapa tocata marunt,morcovul,si telina rase,1cana cu apa si se lasa la fiert incet;dupa ce a scazut se adauga cartofii cubulete bulionul de ardei,usturoiul zdrobit,puiul,dafinul,rosiile taiate daca nu sunt,1cana cu apa,1lingurita cu sare si se da vasul la cuptor.Se lasa la foc mic 30-45min iar dupa ce a scazut,se potriveste de gust,se adauga patrunjelul si se serveste cum altfel decat cu mamaliguta.

Nu stiu de ce,dar de cate ori pregatesc aceasta tocanita,imi fuge mereu gandul la mama,cum venea ea cu sortul de bucatarie plin cu de toate din gradina,pasarica era deja taiata,iar eu stateam chititape undeva asteptand sa-mi dea ficatelul fript.Cand era tocanita gata,toata batatura mirosea a verdeata pusa la sfarsit iar noi stateam la masa,asteptandu-ne portia!Voua va zboara cateodata gandul la co

Tocanita mamei

Ingrediente

  • 1pui 500g ceapa 2 morcovi 1/2 telina 4 cartofi 2 linguri bulion de ardei 1 cana rosii conservate de mine 2 frunze de dafin cativa catei de usturoi(2-3) patrunjel verde 20ml ulei sare,piper

Mod de preparare

  • Nu stiu de ce,dar de cate ori pregatesc aceasta tocanita,imi fuge mereu gandul la mama,cum venea ea cu sortul de bucatarie plin cu de toate din gradina,pasarica era deja taiata,iar eu stateam chititape undeva asteptand sa-mi dea ficatelul fript.Cand era tocanita gata,toata batatura mirosea a verdeata pusa la sfarsit iar noi stateam la masa,asteptandu-ne portia!Voua va zboara cateodata gandul la copilarie??nu cred ca nu!!

Share