Vita

Tocanita de vitel

Daca tot e sambata hai sa facem ceva bun 🙂

Incep prin a taia ceapa solzisori si carnea cubulete.

Punem apa la fiert cu lingurita de vegeta si facem o supa falsa. Separat calim ceapa in 3/4 linguri de ulei de masline si cand s-a inmuiat adaugam si carnea si o calim.

Adaugam paharul de vin si lasam sa scada, dupa care adaugam supa, punem un capac, dam focul mic si lasam sa se gateasca incet, amestecand din cand in cand.

Tocanita de vitel


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 800 g carne de vitel

  • 3 cepe

  • ulei de masline

  • 1 pahar de vin

  • 3 pahare de apa+1 lingurita de vegeta

  • 3 linguri de pasta de ardei

  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

  • Incep prin a taia ceapa solzisori si carnea cubulete.

    Punem apa la fiert cu lingurita de vegeta si facem o supa falsa. Separat calim ceapa in 3/4 linguri de ulei de masline si cand s-a inmuiat adaugam si carnea si o calim.

    Adaugam paharul de vin si lasam sa scada, dupa care adaugam supa, punem un capac, dam focul mic si lasam sa se gateasca incet, amestecand din cand in cand.

    Asta va dura aproximativ o ora jumate/doua. Cand a scazut apa adaugam catei de usturoi tocati marunt si pasta de ardei, sare in caz ca mai are nevoie si putin piper si mai lasam sa dea un clocot. O puteti servi alaturi de un pireu de cartofi sau un orez. Pofta buna! 😀

Share