Vita

Tocanita de vitel cu ciuperci si pastai

Carnea se spala si se portioneaza , se prajeste in ulei incins cat sa prinda putina crusta. se pune apoi peste ea ceapa taiata marunt , se adauga rozmarinul( f putin, fiindca e f  aromat) si o foaie de dafin, se lasa cateva minute sa se inmoaie ceapa,a poi se adauga ciupercutele( de care aveti) , cimbru ; bulionul se dizolva intr-o cana de apa, se adauga sare, piper si se toarna peste carn

Tocanita de vitel cu ciuperci si pastai


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 300 g pulpa de vitel

  • 1 ceapa mica

  • o mana de ciupercute

  • 4 lg bulion

  • 1 crenguta de rozmarin

  • 1 foaie de dafin

  • putin cimbru

  • sare, piper

  • pastai gata fierte din conserva

Mod de preparare

  • Carnea se spala si se portioneaza , se prajeste in ulei incins cat sa prinda putina crusta. se pune apoi peste ea ceapa taiata marunt , se adauga rozmarinul( f putin, fiindca e f  aromat) si o foaie de dafin, se lasa cateva minute sa se inmoaie ceapa,a poi se adauga ciupercutele( de care aveti) , cimbru ; bulionul se dizolva intr-o cana de apa, se adauga sare, piper si se toarna peste carne. se lasa la fiert la foc mic pana se face bine carnita. se maia dauga cate puina zeama de carne sau apa…cred ca ar fi mers sa fi adaugat si un morcov…dar mi-am amintit abia la sfarsit…la sf se adauga patrunjel verde

    eu am servit alaturi de pastai verzi gata fierti din conserva( sunt f buni aici…sotului meu ii plac mult…si sunt si ieftini) si cu muratura.

Share