Carne si fripturi

Tocanita de purcel cu orez

Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele. Carnea se spala si se taie cubulete. Sarati carnea si prajiti usor in ulei. Aceasta va mai elibera eventuala grasime. Scoateti carnea din cratita si sotati usor legumele. Adaugati pasta de rosii, boiaua si cimbrisorul. Amestecati Pasta de rosii boiaua, puse in acest moment al prepararii, usor prajite, vor da o culoare frumoasa tocanitei. Adaugati inapoi carnea si apa cat sa o acopere. Fierbeti la foc mediu inca 40 minute. Din cand in cand adaugati putina apa. Spre sfarsitul prepararii legumele se vor fierbe bine si vor forma un sos gustos. Tocanita este gata cand carnea este patrunsa. Piperati. Gustati si sarati /condimentati daca mai este nevoie. Orezul se pregateste simplu prin fierbere in apa cu sare. La servire, adaugati patrunjel verde. Insotiti tocanita de purcel cu salata preferata. Sa aveti pofta buna !!!

Cimbrul se potriveste bine cu carnea de purcel. Spre sfarsitul prepararii legumele se vor fierbe bine si vor forma un sos gustos.

Mi-a fost dor de o tocanita buna de purcel. De data aceasta, am obtinut consistenta sosului cu ajutorul legumelor renuntand la adaosul de faina. Carnita de purcel din rasa Mangalita a fost delicioasa.

Tocanita de purcel cu orez

Ingrediente

  • 1 kg carne porc Mangalita 2 morcovi 3 cepe verzi 2 usturoi verde 2 linguri pasta de rosii 1 lingurita boia rosie de ardei 1/2 lingurita cimbrisor uscat 1 cana orez camolino 50 ml ulei floarea sorelui patrunjel verde sare piper

Mod de preparare

  • Mi-a fost dor de o tocanita buna de purcel. De data aceasta, am obtinut consistenta sosului cu ajutorul legumelor renuntand la adaosul de faina. Carnita de purcel din rasa Mangalita a fost delicioasa.

Share