Vegetariana

Tocanita de naut cu legume

Tocanita de naut cu legume.

Se lasa nautul in apa, la inmuiat, timp de 12 ore. Se spala bine si se pune la fiert timp de o ora-o ora si jumatate. Cand nautul este aproape fiert, i se stinge focul.. Legumele (ardei, ceapa, dovlecel, morcov) se taie marunt. Se calesc intr-o oala, in putin ulei de masline si apa. Dupa ce s-au calit timp de 5-10 minute, se adauga nautul scurs de apa. Apoi, se adauga rosiile decojite si taiate ma

Tocanita de naut cu legume


Portii

4

portii


Timp preparare

65

minute


Timp gatire

65

minute

Ingrediente

  • 250 gr naut

  • 3 buc ceapa

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ardei

  • 1 buc dovlecel

  • 6 catei usturoi

  • 3 buc rosii

  • dupa gust curry

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • dupa gust turmeric/curcuma

  • dupa gust cimbru uscat

  • 1.5 l apa

  • 20 ml ulei de masline

Mod de preparare

  • Se lasa nautul in apa, la inmuiat, timp de 12 ore. Se spala bine si se pune la fiert timp de o ora-o ora si jumatate. Cand nautul este aproape fiert, i se stinge focul.
  • Legumele (ardei, ceapa, dovlecel, morcov) se taie marunt. Se calesc intr-o oala, in putin ulei de masline si apa. Dupa ce s-au calit timp de 5-10 minute, se adauga nautul scurs de apa. Apoi, se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se amesteca, se mai lasa un minut si apoi se adauga apa incalzita, cat sa acopere toate ingredientele.
  • Se lasa la fiert inca 20-30 de minute sau pana cand toate ingredientele sunt fierte. Cateii de usturoi se curata si se adauga zdrobiti, chiar inainte de a se stinge focul. La final, se adauga dupa gust sare, piper, curry, turmeric si cimbru uscat.

Share