Diverse

Tocanita de miel cu ceapa si galuste de faina

Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.Se prepara galustele astfel: se sparg ouale si se amesteca sa se desfaca cu o furculi

Tocanita de miel cu ceapa si galuste de faina

Ingrediente

  • 4-5 bucati carne de miel (din pulpa si cotlet portionate)2 bucati de ceapa100 mililitri de untdelemn1 bucata rosie decojitasarepiper1 lingurita de boiapentru galuste:3 oua8 linguri de faina,sare50 ml ulei

Mod de preparare

  • Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.Se prepara galustele astfel: se sparg ouale si se amesteca sa se desfaca cu o furculita. Se adauga faina si se amesteca bine. Daca este prea groasa compozitia, se mai pune putina apa, cat sa devina un aluat bun de rupt cu forma de galuste. La final se adauga ulei si se mai amesteca. Acest aluat se rupe in apa clocotita cu sare si se lasa galustele sa fiarba 5 minute. Se strecoara si se spala. Apoi in alta cratita se ung cu ulei.Se servesc alaturi de carnea de miel.

Share