Sezon

Tocanita de hribi (sau opintici)

Hribii ii curatam bine. Ii spalam in 4-5 ape ,apoi ii lasam intr-o oala cu apa cam 30 min pentru a se indeparta toata murdaria de pe ei, apoi ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 20 min cu un strop de sare.Ceapa o curatam,o spalam si o tocam. Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si cand s-a incins adaugam ceapa si rosiile. Lasam sa se inmoaie vreo 5 min apoi adaugam buretii calzi, dupa ce au fost opariti. Ii condimentam cu sare si piper. Ii mai lasam vreo 15 min pe foc apoi curatam usturoiul,il pisam si il punem peste hribi. Mai invartim de 3-4 ori si gata tocanita.Se serveste cu mamaliguta (dar eu bineinteles am mancat cu paine….)

Daca tot e sezonul buretilor acum am pregatit si eu o tocanita daca tot este post astazi….si pentru a simti mai intens venirea toamnei am asezat alaturi si un ciorchine de strugure de la bunicii mei….

Tocanita de hribi (sau opintici)

Ingrediente

  • un bol de hribi 1 ceapa 1 rosie 4-5 catei de usturoi piper ulei sare

Mod de preparare

  • Daca tot e sezonul buretilor acum am pregatit si eu o tocanita daca tot este post astazi….si pentru a simti mai intens venirea toamnei am asezat alaturi si un ciorchine de strugure de la bunicii mei….

Share