Carne si fripturi

Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

Se pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt.Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2 catei de usturoitaiati marunt si cativa stropi de ulei de masline. Se freaca carnea cu condimentele si se da la frigider pt 15-20 minute. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga carnea si se calesc impreuna. Se adauga ardeiul gras taiat julien, rosia curatata de coaja si taiata cubulete, 1 pahar de vin alb si se lasa totul pe foc pana carnea este aproape gata.Apoi vine randul ghebelor(daca sunt prea mari le taiem in jumatati), lasam 10-15 minute sa se patrunda si ele, mai punem 2 catei de usturoi tocati marunt,vinetele curatate de coaja se taie cubulete si se adauga in cratita impreuna cu 1 pahar de vin alb. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga smantana diluata in putina apa(daca este prea groasa), patrunjelul tocat fin.Pofta buna!

Este sezonul ghebelor, deci gasim din abundenta pe piata…o mancarica de toamna plina de savoare…

Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc 1 kg de ghebe 1 ardei gras rosu 1 rosie 2 vinete albe micute 2-3 linguri ulei de masline 2 cepe rosii 1 legatura patrunjel sare si piper dupa gust 1 lingurita oregano 2 cesti de vin alb 2 cesti de smantana

Mod de preparare

  • Este sezonul ghebelor, deci gasim din abundenta pe piata…o mancarica de toamna plina de savoare…

Share