Vegetariana

Tocanita de ciuperci cu urzici

O reteta gustoasa de tocanita de ciuperci.

Punem ciupercile, ceapa alba si ceapa verde, toate tocate marunt, la calit in 100 ml de ulei. Adaugam 100 ml de apa, sare si piper dupa gust, si acoperim cu un capac.. Lasam sa se gateasca ciupercile la foc mic, amestecand ocazional.. Gustam si cand observam ca ciupercile sunt gatite, turnam 150 gr de pasta de tomate, urzicile maruntite si 3 catei de usturoi, tocati marunt.. Amestecam si acoperim

Tocanita de ciuperci cu urzici


Portii

4

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci

  • 1 legatura ceapa verde

  • 2 buc ceapa alba

  • 100 gr urzici

  • 100 ml ulei

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 100 ml apa

  • 150 gr pasta de tomate

  • 3 catei usturoi

  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

  • Punem ciupercile, ceapa alba si ceapa verde, toate tocate marunt, la calit in 100 ml de ulei. Adaugam 100 ml de apa, sare si piper dupa gust, si acoperim cu un capac.
  • Lasam sa se gateasca ciupercile la foc mic, amestecand ocazional.
  • Gustam si cand observam ca ciupercile sunt gatite, turnam 150 gr de pasta de tomate, urzicile maruntite si 3 catei de usturoi, tocati marunt.
  • Amestecam si acoperim cu un capac. Mai lasam 10 minute pe foc mic.
  • La final, se toaca o legatura de patrunjel si se pune in cratita, peste ciuperci.

Share