Sezon

Tocanita de ciuperci

Ciupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam feliiCalim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa adaugam ardeii tocati, rosiile pasate, ciupercile si vinul. Lasam sa fiarba putin impreuna, dupa care adaugam apa cat sa acopere ciupercile. Adaugam cimbrul si acoperim oala, lasam sa fiarba la foc mic amest

Tocanita de ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci 2 ardei grasi rosi 3 cepe 2 morcovi 200 g pulpa de rosii cimbru patrunjel sare piper 200 ml vin alb 2 linguri de faina

Mod de preparare

  • Ciupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam feliiCalim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa adaugam ardeii tocati, rosiile pasate, ciupercile si vinul. Lasam sa fiarba putin impreuna, dupa care adaugam apa cat sa acopere ciupercile. Adaugam cimbrul si acoperim oala, lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand.Faina o amestecam cu putina apa dupa care adaugam peste ciuperci si lasam sa fiarba cca 10 minute. La final potrivim de patrunjel si condimente dupa gust

Share