Sezon

Tocanita de ardei copti si vinete

In primul rand ardeii kapia spalati si copti pe plita, apoi curatati de coaja si cotoare si taiati cuburi mari. Ceapa o taiem pestisor si o calim in ulei. Adaugam morcovii curatati si taiati rondele. Lasam sa se caleasca la foc incet 5 minute.Vanata o spalam, o curatam de coaja si cotor, o taiem cuburi de aproximativ 1-2 cm, o pudram cu sare si o lasam 10 minute. Adaugam ardeiul kapia pregatit dinainte, pasta de gogosari, 1 cescuta apa si lasam sa fiarba 30 minute. Cand mancarea este aproape gata adaugam vanata taiata cuburi si rosiile de la cutie. Lasam pe foc inca 20 minute, cand mancarea a mai scazut putin si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust sare, piper, ienibahar macinat si patrunjel proaspat tocat marunt.Pofta buna!!!

ardeiul kapia poate fi inlocuit cu ardei gras(eu il prefer pe cel kapia pt ca este mai dulce) rosiile de la cutie pot fi inlocuite cu rosii proaspete curatate de coaja se pot adauga si alte legume in functie de preferinte si ce aveti la indemana

Este o reteta care mie imi aduce aminte de copilarie, o pregatea bunica si o matusa din partea tatalui de undeva din Moldova… Nu este vara sa nu o fac si eu, ca si garnitura langa o friptura s-au simpla ca si mancarica de post.

Tocanita de ardei copti si vinete

Ingrediente

  • 1 kg ardei kapia 4-5 cepe 3-4 linguri ulei de masline 1 vanata 1 cutie rosii taiate cuburi 3-4 morcovi 1-2 linguri pasta de gogosari sare piper 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

  • Este o reteta care mie imi aduce aminte de copilarie, o pregatea bunica si o matusa din partea tatalui de undeva din Moldova… Nu este vara sa nu o fac si eu, ca si garnitura langa o friptura s-au simpla ca si mancarica de post.

Share