Mancaruri cu carne

Tocana de pui cu legume

M-am inspirat de la Merisor

Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere.

Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti.

Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi.

In uleiul in care am prajit  carnea adaugam legumele tocate, rondele si lasam sa se patrunda putin.

Scoatem legumele si le adaugam peste carne.

Tocana de pui cu legume


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 pui

  • 500 cartofi

  • 2 morcovi

  • 1 radacina

  • 1 radacina patrunjel

  • 1 radacina telina

  • 1 pastarnac

  • 2 ardei

  • 5 catei usturoi

  • 3 linguri pasta de rosii

  • piper

  • sare

  • cimbru

  • rozmarin

  • oregano

  • 4 frunze leurda

  • boia de ardei

  • foi de dafina

  • apa

Mod de preparare

  • Puiul il spalam, il portionam in bucati.Intr-o oala punem puiul, sare si apa cat sa il acopere.

    Il lasam sa fiarba cca 10 minute, dupa care il prajim pe ambele parti.

    Scoatem carnea intr-o tava pe care o vom acoperi.

    In uleiul in care am prajit  carnea adaugam legumele tocate, rondele si lasam sa se patrunda putin.

    Scoatem legumele si le adaugam peste carne.

    In grasimea de la legume (mai adaugam grasime de la apa in care am fiert carnea) adaugam cartofi, rozmarin, sare, piper, boia de ardei, oregano si ii lasam cca 10 min.

    Ii scoatem, adaugam leurda tocata si ii adaugam peste legume.

    Adaugam 1 cescuta apa, foile de dafin si dam la cuptorul incalzit cca 20 min.

    Scoatem tava si adaugam pasta de tomate si usturoiul tocat, dam din nou la cuptor pentru inca cca 5 min.

Share