Romaneasca

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui

Tocanita clasica de ciuperci, un pranz sanatos!

Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de un litru de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa primele clocote, apoi se adauga ciupercile curatate si feliate.. Cand aripioarele au fiert, se scot din supa si se rumenesc bine in ulei. Se scot pe o farfurioara si in acelasi ulei, se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul feliat mic. Se lasa sa se caleasca un pic, pana incep sa aiba

Tocana de ciuperci cu aripioare de pui


Portii

3

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 6 buc aripi de pui

  • 600 gr ciuperci Champignon

  • 2 buc ceapa

  • 2 buc ardei kapia

  • 2 buc rosie

  • 1 lingurita pasta de tomate

  • 1 lingura faina

  • 50 ml ulei

  • dupa gust sare

  • 3 frunze dafin

  • 1 legatura marar proaspat

  • 1 l apa

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de un litru de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa primele clocote, apoi se adauga ciupercile curatate si feliate.
  • Cand aripioarele au fiert, se scot din supa si se rumenesc bine in ulei. Se scot pe o farfurioara si in acelasi ulei, se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul feliat mic. Se lasa sa se caleasca un pic, pana incep sa aiba o stralucire, apoi se adauga rosiile date prin razatoarea mica, dupa ce le-a fost indepartata pielita.
  • Se lasa sa scada bine sucul lasat si cand incep sa se inmoaie bine ardeiul si ceapa, se adauga si lingurita de pasta de tomate, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga si lingura de faina. Se amesteca bine si se dilueaza cu supa.
  • Se lasa sa devina un amestec omogen, apoi se toarna in mancarea de ciuperci, se lasa sa clocoteasca bine, amestecand incontinuu, se potriveste de sare si piper, se adauga aripioarele rumenite, foile de dafin si se opreste focul. Se presara deasupra verdeata tocata fin.

Share