Deserturi

Tiramisu – varianta mea

Se face intii siropul – se incalzeste laptele se pune cacao si 2 linguri zahar si se face o cacao concetrata se ia de pe foc si se adauga lichiorul de ciocolata o lingura sau putin mai mult dupa gust.Se freaca cu mixerul budinca cu laptele si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa si se adauga brinza si 2 linguri din sirop – ca sa-i dea gust cremei.Intr-o tava dreptunghiulara sau pyrex se p

Tiramisu – varianta mea

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi de sampanie – cred 500 gr500 gr de brinza moale 5%-9%1budinca de vanilie ptr crema1pahar lapte250 ml smantana de friscaPentru insiropat2 linguri cacao1 si 1/2 pahar de lapte1lingura lichior de ciocolataPentru decor1-2 linguri cacao,1-2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

  • Se face intii siropul – se incalzeste laptele se pune cacao si 2 linguri zahar si se face o cacao concetrata se ia de pe foc si se adauga lichiorul de ciocolata o lingura sau putin mai mult dupa gust.Se freaca cu mixerul budinca cu laptele si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa si se adauga brinza si 2 linguri din sirop – ca sa-i dea gust cremei.Intr-o tava dreptunghiulara sau pyrex se pune un strat de piscoturi pe care le-am trecut prin sirop, punem un strat de crema iar un rind de picoturi si la sfarsit crema o nivelam frumos.Intr-o farfurie amestecam cacao cu zaharul pudra pina devine omogen si printr-o sita presaram peste crema, intocmai ca la Tiramisu reteta originala.Acoperim prajitura cu o folie de aluminium si lasam peste noapte la frigider. A doua zi se poate servi. Este foarte usor de pregatit si gustos si copii pot gusta din el caci nu are cafea. La reteta originala se face un espreso puternic sau o cafea neagra cea ce nu e sanatoasa ptr copii. Merita incercata.Se poate face si sub forma de portii individuale la fiecare daca aveti destul loc in frigider.

Share