Retete de prajituri

Tiramisu reţetă reinterpretata

Fin, cu o aroma intensa de cafea…sunt speciale! – Tiramisu reţetă reinterpretata

Tiramisu reţetă reinterpretata

La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. 🙂 Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana

Tiramisu reţetă reinterpretata


Portii

10

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru cupcakes:

  • 90 g unt

  • 50 g zahar obisnuit

  • 50 g zahar brun

  • 2 oua

  • 130 g faina

  • 50 g iaurt (5% grasime)

  • vanilie (optional)

  • 1 lingura ness granulat

  • 2 linguri apa calda

  • 5 biscuiti amaretti

  • Pentru sirop de cafea:

  • 80 ml apa

  • 80 g zahar obisnuit

  • 1 lingura ness granulat

  • Pentru frosting:

  • 300 g mascarpone

  • 4 biscuiti amaretti

  • 1 lingurita zahar pudra

  • sirop de cafea

Mod de preparare

  • Tiramisu reţetă reinterpretata

    La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. 🙂 Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana si sa nu "alergam" dupa ele prin bucatarie.

    Intr-un bol punem untul, zaharul si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam ouale si faina, dar alternativ (1 ou/faina, 1 ou/ faina). Mixam. Punem nessul dizolvat in apa, vanilie, iaurt si biscuitii sfaramati. Mixam.

    Punem tot acest mix obtinut in formele de briose, si dupa cum stim le umplem doar pe 3/4. Dam la cuptor pentru 15-20 minute iar la jumatatea timpului intoarcem tava. 

    Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit complet.

    Cat se coc/racesc cupcake-urile, pregatim siropul si frostingul.

    Intr-o oala punem apa, zaharul si nessul. dupa ce zaharul s-a dizolvat fierbem timp de 2-3 minute. Lasam la racit.

    Branza mascarpone o punem intr-un bol, adaugam o lingurita zahar pudra, biscuitii sfaramati si sirop de cafea racit (2-3 linguri). Omogenizam bine.

    Pentru decor primul pas este sa punem putin sirop pe cupcake-uri si apoi cu ajutorul unui pos, punem frostingul pe deasupra. In acest stadiu putem razui putina ciocolata ori decoram cu cacao.

    Au un gust aromat, sunt moi, pufoase…delicioase! 😉

Share