Deserturi

Tiramisu reteta originala cu mascarpone

Tiramisu reteta originalaSeparam albusurile de galbenus si le batem spuma cu un varf de sare si il dam la rece .Intr-un vas adaugam galbenusurile si zaharul pudra si amestecam pana obtinem o crema .Peste aceasta crema adaugam mascarponele si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand acesta se integreaza bine in crema.Aceasta crema o adaugam peste albusurile batut spuma si amestecam de sus in jos. NU ESTE RECOMANDAT MIXERUL.Am taiat panetonele felii dupa care le-am stropit cu cafeaua unde am adaugat cele 3 lingurite de amareto .Le asez in tava si incep sa fac un strat de panettone dupa care un strat de mascarpone si continui pana cand am terminat crema si panettonele .Mie mi-au iesit doar doua straturi de panettone si doua de mascarpone deoarece panettonele era inceput.Pe ultimul strat unde este crema cu o sita cernem cacaoa amara si dam la frigider peste noapte sau cel putin cateva ore. Ce sa zic, mie mi-a placut, !!Sa aveti pofta !

Cafeaua trebuie sa fie tare si neindulcita neaparat rece si amestecata cu lichiorul amareto

Tiramisu reteta originalaAnul acesta cand eram inca in vizita in italia, pe la inceputul lui ianuarie mi-a ramas foarte multi cozonacei adica panettone cum se numesc cozonacii in Italia, si am decis sa fac un tiramisu cu panettone.

Tiramisu reteta originala cu mascarpone

Ingrediente

  • Tiramisu reteta originala un panettone 500 g mascarpone 5 oua un varf de sare 4 cesti de cafea tare 3 linguri de cacao amara 3 lingurite de amareto 5 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

  • Tiramisu reteta originalaAnul acesta cand eram inca in vizita in italia, pe la inceputul lui ianuarie mi-a ramas foarte multi cozonacei adica panettone cum se numesc cozonacii in Italia, si am decis sa fac un tiramisu cu panettone.

Share