Deserturi

Tiramisu reteta originala, cu ciocolata

Tiramisu reteta originalaOuale intregi (nu cred ca este cazul sa va mai spun ca ouale trebuie sa fie de la gaini crescute la curte, foarte proaspete) se pun in vasul mixerului si se bat cu zaharul, la viteza maxima, aproximativ 10 minute, timp in care acestea isi vor dubla volumul. Se reduce viteza robotului la minim si se adauga branza mascarpone. Se amesteca usor pana la incorporare,apoi se adauga fulgii de ciocolata. Dupa cum vedeti a iesit o crema bine legata si groasa ca o maioneza. In vasul in care se monteaza tortul punem doua linguri crema, o intindem pe toata suprafata vasului apoi se pun piscoturile insiropate in cafea, unul langa altul. Se acopera cu crema, un rand de piscoturi, crema, piscoturi, crema. Pentru finisare, peste ultimul rand de crema se presara ciocolata rasa.

Tiramisu reteta originalaVa multumesc mult pentru urarile voastre si vreau sa va servesc cu o felie din acest delicios Tiramisu cu ciocolata. Noutatea la aceasta prajitura este faptul ca ouale se bat intregi cu zaharul si nu se separa albusurile de galbenusuri, asa cum este cunoscuta cealalata varianta de preparare.

Tiramisu reteta originala, cu ciocolata

Ingrediente

  • Tiramisu reteta originala – 20 piscoturi – 250 g mascarpone – 3 oua – 7 linguri de zahar – 50 g fulgi de ciocolata – cafea espresso

Mod de preparare

  • Tiramisu reteta originalaVa multumesc mult pentru urarile voastre si vreau sa va servesc cu o felie din acest delicios Tiramisu cu ciocolata. Noutatea la aceasta prajitura este faptul ca ouale se bat intregi cu zaharul si nu se separa albusurile de galbenusuri, asa cum este cunoscuta cealalata varianta de preparare.

Share