Retete de prajituri

Tiramisu reţetă originală

 Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală

Bun si sa incepem prin a mixa manual sau cu mixerul crema de mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema . Separam galbenusurile de albus si batem spuma albusurile cu putina sare . Crema obtinuta din mascarpone si zahar o amestecam putin cate putin cu  galbenusurile , apoi treptat adaugam  spuma de albusuri. La urma adaugam frisca

Tiramisu reţetă originală


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală

  • 700 gr mascarpone

  • un plic zahar vanilat

  • 150 gr zahar

  • 2 pungi de piscoturi

  • 500 ml frisca lichida

  • intaritor pentru frisca

  • 4 oua

  • cacao

  • 3 cesti cafea expreso

  • esenta de rom

Mod de preparare

  • Tiramisu reţetă originală

    Bun si sa incepem prin a mixa manual sau cu mixerul crema de mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema . Separam galbenusurile de albus si batem spuma albusurile cu putina sare . Crema obtinuta din mascarpone si zahar o amestecam putin cate putin cu  galbenusurile , apoi treptat adaugam  spuma de albusuri. La urma adaugam frisca lichida mixata si ea in prealabil cu mixerul .

    Si acum sa incep sa asamblez prajiturica. Amestecam cafeaua cu esenta de rom si inmuiem pe rand piscoturile .

    Intr-o tava asezam pe rand un rand de piscoturi si punem jumatate din crema , apoi alt rand de piscoturi si restul de crema. Deasupra presaram cacao din belsug . Se da la rece, de preferat a se face seara si se lasa la frigider panaa a doua zi , este mult mai buna.

Share