Retete de prajituri

Tiramisu reţetă originala

De revelion am facut Tiramisu reţetă originala..a iesit excelent!!!

Tiramisu reţetă originala

-Facem intai cafeaua si o lasam la racit. Eu am pus in ea putina esenta de rom si putin lichior de cirese.

– Intre timp preparam crema: mixam bine galbenusurile cu zaharul  si apoi adaugam branza mascarpone. Separat batem albusurile spuma si inglobam cu o lingura la crema de mascarpone. Amestecam bine si mai adaugam dupa preferinta rom si lichior

Tiramisu reţetă originala


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 gr piscoturi

  • 500 gr branza mascarpone

  • 80 gr zahar

  • 5 galbenusuri

  • 3 albusuri

  • esenta de rom

  • bayley sau amaretto sau bourbon (eu am pus lichior de cherry)

  • 1 cana mare espresso tare

  • 1 lingura cacao

  • 1 lingura ciocolata pudra

Mod de preparare

  • Tiramisu reţetă originala

    -Facem intai cafeaua si o lasam la racit. Eu am pus in ea putina esenta de rom si putin lichior de cirese.

    – Intre timp preparam crema: mixam bine galbenusurile cu zaharul  si apoi adaugam branza mascarpone. Separat batem albusurile spuma si inglobam cu o lingura la crema de mascarpone. Amestecam bine si mai adaugam dupa preferinta rom si lichior.

    – Pregatim un vas- punem putina crema pe fund si apoi punem piscoturile inmuiate in cafea, deasupra primului strat punem iar crema, apoi pudram putin cu ciocolata pudra, punem iar piscoturi (repetam pana terminam piscoturile si crema). La final deasupra se presara cu cacao.

     

     

Share