Dulciuri

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală

 

Tiramisu reţetă originală

Separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile le batem spuma cu mixerul si adaugam 5 linguri de zahar, 2 linguri de coniac , mascarponele si o lingurita de cacao(pentru a avea culoarea cappucino) ,continuam sa mixam  pana rezulta o crema .

Albusurile le batem spuma si le incorporam cu crema, folosim o spatula si miscari delicat

Tiramisu reţetă originală


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 400 g. piscoturi

  • 500 g. mascarpone

  • 8 linguri de zahar

  • 5 oua

  • 500 ml. cafea decofeinizata

  • 5 linguri de  coniac vecchia romagna

  • cacao dulce( sa contina zahar)

  • 3  linguri de frisca lichida

Mod de preparare

  •  

    Tiramisu reţetă originală

    Separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile le batem spuma cu mixerul si adaugam 5 linguri de zahar, 2 linguri de coniac , mascarponele si o lingurita de cacao(pentru a avea culoarea cappucino) ,continuam sa mixam  pana rezulta o crema .

    Albusurile le batem spuma si le incorporam cu crema, folosim o spatula si miscari delicate de jos in sus . 

    In cafea punem 3 linguri de zahar , 3 linguri de coniac si 3 linguri de frisca lichida, amestecam pina se topeste tot zaharul.

    Intr-o tava asezam un strat de piscoturi inmuiate in cafea, peste piscoturi adaugam un strat de crema , pudram cu cacao si continuam cu alt strat de piscoturi, crema si la urma pudram cu cacao .

    Lasam la rece pentru a se insiropa prajitura si a nu se inmuia crema.

     

Share