Deserturi

Tiramisu cu ceai verde si zmeura – By Emile Henry

Un desert usor de preparat si un adevarat rasfat racoritor in zilele calde de vara! Lasa-te cucerit de o reteta de tiramisu total atipica!

Fierbeti apa intr-o cratita. Dupa fierbere, lasati ceaiul la infuzat timp de 5 minute.. Scoateti plicurile de ceai, adaugati zaharul candel si lasati la fiert pentru a prepara un sirop.. Asezati piscoturile pe o tava si turnati jumatate din sirop deasupra.. Separati galbenusurile de albus. Amestecati galbenusurile cu zaharul pudra si esenta de vanilie folosind un tel, apoi adaugati crema de mascar

Tiramisu cu ceai verde si zmeura – By Emile Henry


Portii

10

portii


Timp preparare

140

minute


Timp gatire

140

minute

Ingrediente

  • 24 buc piscoturi

  • 6 buc plic de ceai verde

  • 300 gr zahar candel

  • 500 gr zmeura

  • 750 gr crema mascarpone

  • 9 buc ou

  • 120 gr zahar pudra

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • 300 ml apa

Mod de preparare

  • Fierbeti apa intr-o cratita. Dupa fierbere, lasati ceaiul la infuzat timp de 5 minute.
  • Scoateti plicurile de ceai, adaugati zaharul candel si lasati la fiert pentru a prepara un sirop.
  • Asezati piscoturile pe o tava si turnati jumatate din sirop deasupra.
  • Separati galbenusurile de albus. Amestecati galbenusurile cu zaharul pudra si esenta de vanilie folosind un tel, apoi adaugati crema de mascarpone.
  • Bateti albusurile si adaugati-le peste mascarpone. Amestecati folosind o spatula.
  • Intindeti jumatate din crema rezultata peste piscoturi.
  • Adaugati un strat de zmeura, apoi acoperiti cu restul cremei ramase.
  • Lasati la frigider timp de 3 ore.
  • Inainte de servire, decorati cu zmeura ramasa.

Share