Aperitive / Garnituri

Terina Jelly

  • Incepem prin a curata cartofii. Ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare.  Fierbem separat  si ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in jumatati. Cat timp fierb cartofii, taiem baconul sau kaizerul cubulete si il rumenim in putin ulei. Din galbenusul de ou si ulei facem o maioneza. Adaugam si mustarul. Putem folosi si maioneza cumparata, cam 200

    Terina Jelly


    Portii

    10

    portii


    Timp preparare

    8

    minute


    Timp gatire

    8

    minute

    Ingrediente

    • 500 g cartofi

    • 3 oua

    • 1 galbenus de ou

    • 100 g bacon sau kaizer

    • 150 g porumb din conserva

    • 4 linguri smantana

    • 1 rosie

    • 1 plic gelatina

    • Sare

    • Piper

    • Ulei

    • 1/2 lingurita mustar

    Mod de preparare

      • Incepem prin a curata cartofii. Ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare.  Fierbem separat  si ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in jumatati. Cat timp fierb cartofii, taiem baconul sau kaizerul cubulete si il rumenim in putin ulei. Din galbenusul de ou si ulei facem o maioneza. Adaugam si mustarul. Putem folosi si maioneza cumparata, cam 200 g.
      • Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Apoi incalzim o lingura de apa si dizolvam gelatina in ea. Amestecam maioneza cu smantana si adaugam gelatina dizolvata.
      • Amestecam baconul prajit si scurs de ulei cu rosia curatata de coaja si taiata cubulete, cartofii fierti si scursi si cu porumbul scurs de apa.Asezonam bine. Adaugam peste acestea maioneza cu smantana. Tapetam o tava de chec cu folie transparenta.
      • Turnam jumatate din compozitia de terina. Apoi asezam deasupra jumatatile de oua. Peste turnam restul compozitiei.
      • Dam terina doua ore la frigider. Apoi taiem felii si servim cu castraveti murati sau gogosari murati. E foarte buna si o puteti pregati si pentru o masa festiva. Veti impresiona. 

       

    Share