Party

Terina festiva de ficat de pui

Terina de ficat, pentru mesele festive.

Se spala ficatul, se curata si se taie marunt. Se pune ficatul in 250 ml de lapte si se lasa la marinat in frigider minim o ora sau de preferat peste noapte. Se scurge ficatul de lapte, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata si putin cimbru uscat maruntit.. Se unge tava cu uleiul de masline si pune ficatul la cuptor circa 20 de minute. Dupa ce s-a copt ficatul, se amesteca cu untul si

Terina festiva de ficat de pui


Portii

10

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pui

  • 250 gr unt

  • 3 linguri ulei de masline

  • 250 ml lapte

  • 1 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 1 lingurita boia dulce afumata

  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

  • Se spala ficatul, se curata si se taie marunt. Se pune ficatul in 250 ml de lapte si se lasa la marinat in frigider minim o ora sau de preferat peste noapte. Se scurge ficatul de lapte, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata si putin cimbru uscat maruntit.
  • Se unge tava cu uleiul de masline si pune ficatul la cuptor circa 20 de minute. Dupa ce s-a copt ficatul, se amesteca cu untul si se paseaza cu blenderul. Intr-o tava de chec, se pune folie alimentara si se unge cu ulei de masline, apoi se pune pateul de ficat. Se lasa la racit minim o ora.

Share