Conserve

Telina cu ardei iute pentru ciorba

Reteta am vazut-o la Edith pe blog si tare mi-a placut. Avand telina si ardei iuti am zis sa fac si eu. Eu am dublat cantitatile.

Am taiat marunt ardeiul iute scotand semintele. Frunzele de telina le taiem marunt si le amestecam cu ardeiul.

Separat pregatim amestecul lichid, format din otet, apa, sare si zahar, pe care il punem la fiert. Il lasam sa fiarba, pana se topeste sarea si zaharul. Il turnam peste legume fierbinte si il lasam cca 5-10 minute.

Dupa cele 10 minute punem compozitia in borcane. Se poa

Telina cu ardei iute pentru ciorba


Portii

6

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1 kg de ardei iuti

  • 4 legaturi de frunze de telina de la 4 teline

  • 200 ml otet

  • 800 ml apa

  • 2 lg de sare

  • 6 lingurite de zahar

Mod de preparare

  • Am taiat marunt ardeiul iute scotand semintele. Frunzele de telina le taiem marunt si le amestecam cu ardeiul.

    Separat pregatim amestecul lichid, format din otet, apa, sare si zahar, pe care il punem la fiert. Il lasam sa fiarba, pana se topeste sarea si zaharul. Il turnam peste legume fierbinte si il lasam cca 5-10 minute.

    Dupa cele 10 minute punem compozitia in borcane. Se poate consuma dupe 3-4 zile.

    P.S. Este foarte gustoasa in farfuria cu ciorba.

    Sa aveti spor!!

Share