Aperitive / Garnituri

Tartine cu creveti

Crevetii ii decongelamIntr-o craticioara mica punem untul si usturoiul putin la calitAdaugam crevetii si ii lasam putin (2 minute ) Adaugam sucul de portocala si coaja rasa precum si sarea si piperulMai lasam putin la fiert si ii oprim.Totul dureaza maxim 10 minute .Pentru a pregati baza pentru tartine avem nevoie de : 2 felii de paine pe care le taiem in triunghiuri sau patratele( asta dupa cum doriti ) Punem pe foc o tigaie la incins si prajim bucatile de paine . Cand s-au rumenit pe ambele parti le scoatem si le stropim cu ulei de masline . Facem si salata de morcovi cu telina : Razuim morcovul si telina pe razatoarea mica Punem sare si piper, zeama de lamaie si maioneza si amestecam bine Acum putem asambla tartinele astfel : pe fiecare bucata de paine punem cate o lingurita de salata de morcovi si deasupra cate 2 creveti

crevetii ii puteti gati simplu, daca nu va place portocala asa aduce un pic catre carnea de pui ce ramane din salata se poate servi asa, este foarte buna si sanatoasa pe platou mai am si aperitive cu icre negre

Pentru cei carora le plac fructele de mare si nu numai .

Tartine cu creveti

Ingrediente

  • -100 gr creveti -sucul de la o jumate de portocala si coaja razuita -1 catel usturoi -sare -piper -50gr unt 2 felii de paine ulei de masline 2 morcovi mari o telina mai mica piper o jumate lamaie stoarsa 4 linguri maioneza, sau iaurt grecesc

Mod de preparare

  • Pentru cei carora le plac fructele de mare si nu numai .

Share