Aperitive / Garnituri

Tartelete cu sardine

Am tocat ceapa rosie si gogosarul apoi le-am calit in 2 linguri ulei de masline. Dupa inmuierea lor am adaugat usturoiul taiat feliute. Am intins aluatul de foietaj pe folia in care a fost ambalat si l-am taiat in patrate de 12/12 cm. Am uns fiecare foaie cu unt topit. In tava de briose, unsa in fiecare locas cu unt, am pus cate trei foi de foietaJ.Intr-un castron am batut ouale cu sare si piper, am adaugat mararul tocat, branza Nasal rasa si smantana. Branza Nasal este o branza foarte gustoasa preparata in fabrica Napolact si maturata in Grota de la aga timp de trei saptamani, conferindu-i un gust aparte. Amestecului de oua i-am adaugat ceapa si gogosarul calit, am omogenizat si cu ajutorul unei linguri am repartizat amestecul in fiecare cosulet din foietaj. Deasupra fiecaruia am pus cate o sardina (sardinele le-am pus la scurs inainte cu o ora) sau numai jumatate, depinde de marimea acesteia. Am dat tava la cuptorul incalzit pentru 2o minute la 200 grade.

Tarteletele pentru mine sunt niste preparate foarte usor de realizat. Ne plac foarte mult si de aceea aluatul de placinta sau foietajul nu-mi lipsesc din congelator. Tarteletele de azi pot sta foarte bine alaturi de alte antreuri pe o masa festiva sau la fel de bine pot fi servite la cina alaturi de un pahar de lapte.

Tartelete cu sardine

Ingrediente

  • – 400 g foi pentru placinta – 3 oua – 100 g unt – 1 cutie sardine in ulei – 170 g – 75 g branza Nasal – 1 ceapa rosie – 1/2 gogosar – 4 catei de usturoi – 4 linguri smantana – sare, piper – 1 legatura marar verde

Mod de preparare

  • Tarteletele pentru mine sunt niste preparate foarte usor de realizat. Ne plac foarte mult si de aceea aluatul de placinta sau foietajul nu-mi lipsesc din congelator. Tarteletele de azi pot sta foarte bine alaturi de alte antreuri pe o masa festiva sau la fel de bine pot fi servite la cina alaturi de un pahar de lapte.

Share