Bucataria italiana

Tarta Toscană a lui Jamie

Învață să prepare chiar tu o tartă ușoară, cu pere și ciocolată, pe care Jamie Oliver a învățat-o în Toscana.

Încinge cuptorul la foc iute, 190 de grade. Întinde cu sucitorul aluatul până ai un dreptunghi cu o grosime de 1cm. Presează aluatul într-o tavă și apasă cu degetele pentru a creea pe margine o dantelă din surplus.. Curăță perele de sâmburi și taie fiecare sfert în 3 felii. Presară jumătate din zahărul fin și lasă câteva minute să se înmoaie, apoi pune feliile de pară pest

Tarta Toscană a lui Jamie


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj

  • 3 pere mari, taiate in sferturi

  • 4 linguri zahar fin

  • 300 ml smanatana dulce pt gatit

  • 200 g ciocolata

  • 30 g unt

Mod de preparare

  • Încinge cuptorul la foc iute, 190 de grade. Întinde cu sucitorul aluatul până ai un dreptunghi cu o grosime de 1cm. Presează aluatul într-o tavă și apasă cu degetele pentru a creea pe margine o dantelă din surplus.
  • Curăță perele de sâmburi și taie fiecare sfert în 3 felii. Presară jumătate din zahărul fin și lasă câteva minute să se înmoaie, apoi pune feliile de pară peste aluat, în tavă. Lasă la copt circa 18 minute.
  • Între timp, încinge smântâna pentru gătit până ce aproape fierbe, dă deoparte și lasă să se răcească un minut, apoi pune bucăți de ciocolată la topit. Când s-a topit integral ciocolata, adaugă restul de zahăr și untul. Toarnă încet, de la mijloc spre margini, acoperind perele. Lasă să se răcească puțin, apoi dă tarta toscană a lui Jamie la frigider circa 20 de minute înainte de servire.

Share