Deserturi

Tarta Tatin cu mere si branza Camembert – By Emile Henry

Un desert bun de servit in toate anotimpurile si la orice ocazie, tarta Tatin cu mere si branza Camembert este o reteta simpla, si totusi unica, numai buna de impartit cu cei dragi!

Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le felii.. Indepartati crusta branzei si taiati-o felii de aproximativ 0.5 cm. Puteti folosi si alte tipuri de branza, precum Livarot sau Pont-L’Eveque.. Presarati zaharul pe fundul unei tavi pentru tarte Tatin si puneti-o la foc mic pentru a-l carameliza.. Dupa ce caramelul este gata, opriti focul si adaugati 50 g de unt taiat cubulete. Amestecati

Tarta Tatin cu mere si branza Camembert – By Emile Henry


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 buc aluat foietaj

  • 7 buc mar galben

  • 170 gr zahar pudra

  • 80 gr unt

  • 1 lingura seminte de chimen

  • 90 gr branza Camembert

Mod de preparare

  • Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le felii.
  • Indepartati crusta branzei si taiati-o felii de aproximativ 0.5 cm. Puteti folosi si alte tipuri de branza, precum Livarot sau Pont-L’Eveque.
  • Presarati zaharul pe fundul unei tavi pentru tarte Tatin si puneti-o la foc mic pentru a-l carameliza.
  • Dupa ce caramelul este gata, opriti focul si adaugati 50 g de unt taiat cubulete. Amestecati continutul efectuand miscari circulare, tinand tava de manere.
  • Preincalziti cuptorul la 180°C.
  • Asezati bucatile de mere peste caramel, impingandu-le putin in compozitie, apoi adaugati feliile de branza printre bucatile de mar.
  • Intindeti untul ramas peste mere si presarati semintele de chimen.
  • Acoperiti merele cu aluatul. Rasuciti marginile aluatului. Folositi varful unui cutit pentru a intepa aluatul din loc in loc.
  • Lasati la cuptor timp de 40 de minute.
  • Lasati tarta la racit timp de aproximativ 10 minute inainte de a o intoarce pe platoul de servire.

Share