Party

Tarta Tatin cu mango si caramel de lime – By Emile Henry

Rasfata-te cu un desert usor de preparat, dar in acelasi timp sofisticat si delicios! Tarta Tatin cu mango te va cuceri de la prima degustare!

Curatati fructele de mango si taiati-le in doua pentru a indeparta samburele, apoi taiati fructele in felii groase.. Presarati zaharul pudra pe fundul unei tavi pentru tarte tatin si lasati-o la foc mediu.. Lasati zaharul la foc pana ce se topeste si se caramelizeaza, capatand o culoare maronie.. Agitati tava din cand in cand pentru a centra pe tava zaharul ramas pe margini.. Adaugati treptat untu

Tarta Tatin cu mango si caramel de lime – By Emile Henry


Portii

8

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 1 buc aluat foietaj

  • 150 gr zahar pudra

  • 60 gr unt nesarat

  • 1 buc lime

  • 4 buc mango

  • 2 lingurite lichior de cocos

Mod de preparare

  • Curatati fructele de mango si taiati-le in doua pentru a indeparta samburele, apoi taiati fructele in felii groase.
  • Presarati zaharul pudra pe fundul unei tavi pentru tarte tatin si lasati-o la foc mediu.
  • Lasati zaharul la foc pana ce se topeste si se caramelizeaza, capatand o culoare maronie.
  • Agitati tava din cand in cand pentru a centra pe tava zaharul ramas pe margini.
  • Adaugati treptat untul taiat bucatele si lasati la gatit pana cand capata o textura fina.
  • Adaugati coaja de lime razuita fin si lichiorul de cocos.
  • Dati focul mai mic pentru a obtine un caramel cremos.
  • Indepartati tava de pe aragaz si asezati feliile de mango peste caramel.
  • Asezati aluatul deasupra si indoiti marginile.
  • Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti timp de 50 minute la 200°C.
  • Lasati tarta la racit timp de 5-10 minute inainte de servire.

Share