Dulciuri

Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata

Minunatie dulce, delicioasa…va invit la savurat! 😡

Blatul de tarta:

Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.

Umplutura am preparat-o amestecand  toate ingredientele( mai putin ciocolata) cu un tel, apoi am

Tarta rustica cu branza dulce si ciocolata


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 260 gr. faina plus o lingura pentru infainat

  • 180 gr. unt gras( 82%)

  • 1 ou

  • 1 lingura plina de smantana( 20% grasime)

  • 50 gr. zahar pudra

  • vanilie

Mod de preparare

  • Blatul de tarta:

    Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat usor si l-am dat la rece pentru o jumatate de ora, timp in care am pregatit umplutura.

    Umplutura am preparat-o amestecand  toate ingredientele( mai putin ciocolata) cu un tel, apoi am dat-o la rece.

    Intr-un ibric am topit untul si in el ciocolata la foc foarte mic.

    Pe o foaie de copt usor infainata am intins blatul si l-am transferat in tava ceramica rotunda unsa cu putin unt, am pus crema de branza si deasupra ciocolata topita, amestecand usor cu o furculita pentru marmorare.

    Am copt tarta o ora in cuptorul incins la 180 de grade.

    Desigur am racit prajitura inainte de a o portiona.

    Tarta este foarte buna, o recomand cu drag!

Share