Deserturi

Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Un desert parfumat si racoritor!

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folii de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm decat forma de tarta. Se asaza cu grija in forma, se lasa o folie de plastic deasupra, care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscu

Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata


Portii

8

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 150 gr biscuiti

  • 100 gr unt

  • 2 linguri pudra de roscove

  • 200 gr branza de vaci cu smantana

  • 20 gr zahar vanilat

  • 10 gr gelatina

  • 1 lingura flori uscate de levantica

  • 2 buc Grapefruit rosu

  • 10 gr gelatina Tort Gelee

  • 150 ml sirop de afine

  • 50 gr cereale cu ciocolata

Mod de preparare

  • Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se adauga untul topit si praful de roscove, se amesteca bine cu o lingura, pana se omogenizeaza bine amestecul, apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folii de plastic sau hartie pentru copt, avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm decat forma de tarta. Se asaza cu grija in forma, se lasa o folie de plastic deasupra, care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscuiti mai usor in forma, apoi se indeparteaza folia. Marginea tartei se decoreaza cu bilute de cereale.
  • Umplutura se pregateste mixand bine branza de vaci cu smantana si zaharul vanilat, se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain-marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 15 minute la rece. Intre timp, curatam de coaja si pielita grapefruitul, apoi il feliem. Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita (trebuie indepartata, pentru ca este amara) se decoreaza tarta, presand usor feliutele de fructe in umplutura de branzica. Se da la rece o ora, apoi se scoate si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o, amestecand incontinuu in siropul amestecat cu gelatina tort gelee, pana da intr-un clocot si devine transparenta. Se mai lasa circa 30 de minute la rece, apoi se poate scoate din forma si portiona.

Share