Deserturi

Tarta de Santiago

Tarta se prepara foarte foarte usor:Se macina la robot migdalele foarte fin.Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele.Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate.Spalam paletele mixerului si mixam spuma ca la bezea albusurile.Vom incopora spuma de albus in doua etape. Punem jumatate peste crema de galbenus si migdale si amestecam astfel incat sa omogenizam bine totul. Urmeaza sa punem a doua jumatate din cantitatea de albus pe care o vom incorpora de data aceasta usor prin invaluire.Ungem o forma de tarta si o tapetam, cu hartie daca dorim sa o transferam pe un platou sau clasic(cu ulei si faina) daca nu o vom mai intoarce si-o vom servi direct din forma.Turnam usor compozitia si coacem tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.Scoatem tarta din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca perfect la temperatura camerei.( eu am lasat-o o ora si jumatate).Pentru sablonul de cruce: eu am desenat-o si-apoi am decupat-o…aveti varianta sa o imprimati apoi sa o decupati…asa ca am sa va las un model aici:http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cross_Santiago.svgSe asaza modelul din hartie pe tarta si se pudreaza bine, apoi se ridica usor de margine si se indeparteaza cu grija.Sper din tot sufletul sa va placa, eu pot doar sa va spun, ca este deosebita, interesanta si delicioasa!

O tarta simpla, rustica, delicioasa cu originea in Santiago de Compostela, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi crestini, ce vin an de an sa se roage si sa se inchine cu evlavie la moastele Sfantului Iacob. Se pare ca legendele circula in mai multe variante astfel ca va las un link sa va documentati 🙂 Varianta aceasta de reteta mi s-a parut cea mai simpla si mai delicioasa din cate variant

Tarta de Santiago

Ingrediente

  • 275 gr migdale crude 125 gr zahar pudra 6 oua mari extract de vanilie( sau zahar pudra, esenta) 4 picaturi esenta de migdale( puneti daca va place, eu pentru ca nu o suport, am inlocuit-o cu vanilie) coaja de la o portocala mare fin razuita coaja de la o lamaie mare fin razuita zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

  • O tarta simpla, rustica, delicioasa cu originea in Santiago de Compostela, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi crestini, ce vin an de an sa se roage si sa se inchine cu evlavie la moastele Sfantului Iacob. Se pare ca legendele circula in mai multe variante astfel ca va las un link sa va documentati 🙂 Varianta aceasta de reteta mi s-a parut cea mai simpla si mai delicioasa din cate variante circula pe net …asa ca va invit si pe voi sa o probati :), asta daca nu cumva ati facut-o deja la fata locului 🙂 caci este o prajitura traditionala care se serveste de regula in mai toate localurile din zona.http://stiri.tvr.ro/el-camino-un-mileniu-de-pelerinaj-la-santiago-de-compostela_33093.html

Share