Diverse

Tarta de mamaliguta cu branza

Am transformat de data aceasta minunata mamaliguta intr-o tarta delicioasa.

Preparam mamaliguta in modul in care suntem obisnuiti, din 700 ml de apa si 300 gr de malai. Va trebui sa iasa potrivit de vartoasa, si nu moale.. Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz, o vom unge cu unt.. Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta.. Deasupra, vom pune cubuletele de unt si apoi branza faramitata.. Adaugam lingura cu lingura (sau cu paleta) r

Tarta de mamaliguta cu branza


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 700 ml apa

  • 300 gr branza telemea

  • 200 gr cascaval

  • 6 buc ou

  • 70 gr unt

  • 250 gr smantana

  • dupa gust gogosar murat

  • 300 gr malai

Mod de preparare

  • Preparam mamaliguta in modul in care suntem obisnuiti, din 700 ml de apa si 300 gr de malai. Va trebui sa iasa potrivit de vartoasa, si nu moale.
  • Punem in forma de tarta o foaie pergament sau putem renunta si in acest caz, o vom unge cu unt.
  • Asezam jumatate din cantitatea de mamaliguta.
  • Deasupra, vom pune cubuletele de unt si apoi branza faramitata.
  • Adaugam lingura cu lingura (sau cu paleta) restul de mamaliguta.
  • Ungem cu smantana si deasupra punem cascavalul razuit.
  • O punem la cuptor, pana se rumeneste frumos cascavalul.
  • Intre timp, prajim ouale ochiuri, iar cand scoatem tarta, le asezam deasupra ei.
  • Decoram cu feliute de gogosar murat.

Share