Aperitive / Garnituri

Tarta cu spanac si feta

Spinat-Quiche mit Fetakäse

1. Din faina,branza de vaci,uleiul(5 linguri) ,sare se prepara un aluat.Se lasa la frigider circa 20 minute.

2. Cuptorul se incinge la 200 grade.Se taie ceapa ,in rondele,si usturoiul se toaca marunt.Se pregateste si spanacul.Intr-o tigaie se calesc ceapa,usturoiul,apoi se adauga si spanacul.Se condimenteaza cu sare si piper.

3. Branza Feta se amesteca cu smantana si cele doua o

Tarta cu spanac si feta


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:

  • 200 gr. faina

  • 100 gr. branza de vaci

  • 7 linguri ulei

  • sare dupa gust

  • Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 gr. spanac

  • 1 ceapa

  • usturoi(optional)

  • 4 linguri ulei

  • un varf de sare

  • piper

  • 200 gr.Feta

  • 150 gr. smantana

  • 2 oua

  • 50 gr.branza rasa Emmentaler sau Gouda

Mod de preparare

  • 1. Din faina,branza de vaci,uleiul(5 linguri) ,sare se prepara un aluat.Se lasa la frigider circa 20 minute.

    2. Cuptorul se incinge la 200 grade.Se taie ceapa ,in rondele,si usturoiul se toaca marunt.Se pregateste si spanacul.Intr-o tigaie se calesc ceapa,usturoiul,apoi se adauga si spanacul.Se condimenteaza cu sare si piper.

    3. Branza Feta se amesteca cu smantana si cele doua oua apoi se amesteca cu compozitia de spanac,ceapa,etc.

    4. Aluatul se ia de la frigider,se intinde intr-o forma unsa cu unt sau margarina.

    Peste aluat se toarna compozitia realizata din poz.2 si 3.vezi poze:).

    5.Deasupra se presara cu branza rasa si se da la cuptor pentru circa 40-45 minute.

Share