Torturi

Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata

 Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixa

Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata


Portii

24

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Ingrediente:

  • 500 gr ricotta de la Lidl

  • 4 oua

  • 150 gr zahar

  • 4 linguri faina

  • 100 gr bobite ciocolata

  • coaja lamaie

  • esenta vanilie

  • un varf sare

  • unt pentru tapetat forma

  • o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat

  • o ciocolata cu lapte pt glazura

Mod de preparare

  •  Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.Se pune aluatul intr-o forma de tort si se coace cca 40-45 de minute. Dupa racire ciocolata se pune pe baie de aburi cu o lingura de ulei pana se topeste. Se decoreaza tortul cu glazura obtinuta.

Share