Deserturi

Tarta cu prune si glazura de branza

O tarta de prune, din aluat dospit si glazura din crema de branza.

Dizolvam drojdia in lapte si o lasam sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol, combinam faina cu praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul alb. Adaugam amestecul de drojdie si lapte, untul topit si galbenusul de ou. Combinam ingredientele cu o spatula, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Punem aluatul inapoi in bol, acop

Tarta cu prune si glazura de branza


Portii

10

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 230 gr faina

  • 7 gr drojdie uscata

  • 125 ml lapte

  • 3 linguri zahar alb

  • 1 buc galbenus de ou

  • 50 gr unt

  • 40 gr alune de padure

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • 700 gr prune

  • 200 gr crema de branza

  • 2 linguri zahar pudra

  • 0.5 lingurita seminte de cardamom

  • 1 lingurita pasta de vanilie

  • 2 lingurite seminte de susan alb

  • 2 lingurite seminte de susan negru

  • 2 lingurite petale de trandafiri

  • praf de sare

Mod de preparare

  • Dizolvam drojdia in lapte si o lasam sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol, combinam faina cu praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul alb. Adaugam amestecul de drojdie si lapte, untul topit si galbenusul de ou. Combinam ingredientele cu o spatula, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Punem aluatul inapoi in bol, acoperim bolul si il lasam la dospit timp de o ora sau pana cand si-a dublat volumul.
  • Spalam prunele, le curatam de samburi si le taiem in sferturi. Maruntim alunele de padure in robot.
  • Pregatim o forma de copt de 23 cm cu marginile detasabile. Intindem aluatul in forma de copt, astfel incat sa acopere baza si ridicam marginile aproximativ 3 cm pe peretii formei. Presaram alunele zdrobite si asezam prunele concentric cu pulpa in sus.
  • Incingem cuptorul la 185°C si coacem tarta timp de 40-45 de minute sau pana cand prunele sunt gatite si marginile tartei sunt rumene.
  • Scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca, inainte de a o scoate din forma.
  • Pregatim crema de branza. Amestecam crema de branza cu zaharul pudra si cu pasta de vanilie.
  • Scoatem tarta din forma si intindem crema de branza in strat uniform peste prune.
  • Combinam semintele de cardamom cu semintele de susan alb, semintele de susan negru, petalele de trandafiri si le presaram pe deasupra.

Share