Deserturi

Tarta cu pere si malai

Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt peretii formei si se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.Se amesteca spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga uleiul, vinul si sucul de lamaie si se amesteca usor. Se adauga faina, praful de copt si malaiul si se omogenizeaza.Se curata para si se taie felii care se aseaza pe fundul f

Tarta cu pere si malai

Ingrediente

  • Ingrediente pentru forma de diametru 20cm:110 gr zahar2 oua1 lingurita coaja de lamaie rasa8 linguri ulei floarea soarelui/ masline8 linguri vin alb sec2 lingurite suc de lamaie proaspat stors125 gr faina1 lingurita praf de copt50 gr faina de malai1 para mareunt pentru uns forma

Mod de preparare

  • Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt peretii formei si se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.Se amesteca spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga uleiul, vinul si sucul de lamaie si se amesteca usor. Se adauga faina, praful de copt si malaiul si se omogenizeaza.Se curata para si se taie felii care se aseaza pe fundul formei presarate cu zahar. Deasupra se toarna compozitia si se coace cca 40 minute pe raftul de jos al cuptorului, la 160 grade Celsius.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna pe un platou.Optional se poate unge cu gelatina.Reteta Anne-Katrin Weber

Share