Deserturi

Tarta cu nuca si melasa de struguri

Desert delicios.

Punem faina, 120 gr de unt rece taiat in bucatele, zaharul alb si sarea in bolul robotului. Mixam de cateva ori, pana cand ingredientele se combina, avand aspect de pesmet. Cu robotul pornit, adaugam in fir subtire apa si otetul. Continuam sa mixam pentru inca 2 secunde, pana cand aluatul se leaga. Rasturnam pe o folie alimentara si impachetam aluatul. Lasam la rece pentru cel putin o ora.. Pe mas

Tarta cu nuca si melasa de struguri


Portii

10

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina

  • 150 gr unt

  • 30 gr zahar alb

  • 0.25 lingurita sare

  • 0.5 lingurita otet de vin alb

  • 3 linguri apa rece

  • 100 gr miez de nuca

  • 150 gr miez de paine

  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

  • 80 gr melasa de struguri

  • 100 gr sirop de porumb

  • 40 gr smantana fermentata (acra)

  • 100 ml smantana de gatit

  • 2 buc ou

Mod de preparare

  • Punem faina, 120 gr de unt rece taiat in bucatele, zaharul alb si sarea in bolul robotului. Mixam de cateva ori, pana cand ingredientele se combina, avand aspect de pesmet. Cu robotul pornit, adaugam in fir subtire apa si otetul. Continuam sa mixam pentru inca 2 secunde, pana cand aluatul se leaga. Rasturnam pe o folie alimentara si impachetam aluatul. Lasam la rece pentru cel putin o ora.
  • Pe masa de lucru usor infainata, intindem aluatul intr-un disc cu diametrul de aproximativ 30 de cm. Transferam aluatul in forma de copt cu diametrul de 28 de cm, presam usor aluatul, astfel incat sa se muleze dupa forma. Taiem excesul si intepam aluatul din loc in loc cu furculita. Peste aluat asezam hartie de copt decupata la dimensiunea formei si turnam boabe de fasole uscata sau bile speciale de ceramica. Lasam tava la rece pentru cel putin o ora.
  • Incalzim cuptorul la 180°C. Coacem 18-20 de minute. Indepartam hartia cu bilele de coacere si punem din nou tava la cuptor pentru inca 6 minute.
  • Prajim miezul de nuca intr-o tigaie. In mini-chopper, combinam miezul de paine cu miezul de nuca si coaja de portocala. Procesam, pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Intr-o craticioara, combinam melasa de struguri cu siropul de porumb si restul de unt. Incalzim, pana cand untul este topit si turnam siropul peste amestecul de miez de paine si nuca. Adaugam smantana fermentata, smantana de gatit si ouale. Omogenizam ingredientele si turnam umplutura in crusta.
  • Coacem tarta la 180°C timp de 20 de minute.
  • Lasam tarta sa se racoreasca timp de 15 de minute, inainte de a o scoate din forma. Ornam dupa preferinte.

Share