Dulciuri

Tarta cu ciocolata

Pentru iubitorii de ciocolata si nu numai 🙂

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea li

Tarta cu ciocolata


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Pt o tava cu diametrul de 22 cm:

  • Aluat:

  • 250 g faina

  • 125 g unt

  • 5-6 linguri de lapte

  • 1 galbenus

  • 5 linguri de zahar

  • 1/2 plic praf de copt

  • 1 varf de cutit de sare

  • 1 fiola esenta de vanilie

  • Umplutura:

  • 100 ml frisca lichida

  • 100 g ciocolata cu lapte

  • 350 g smantana

  • 2 galbenusuri

  • 2 linguri de cacao

  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

  • Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

    Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai adaugati putina faina, iar daca este prea tare, mai adaugati lapte).

    Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi la frigider inca 30 de minute.

    Il scoatem inainte cu 10 minute de a lucra cu el. Il intindem apoi cu ajutorul sucitorului intr-o foaie rotunda si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

    Il intepam din loc in loc cu o furculita apoi turnam umplutura.

    Umplutura:

    Punem frisca lichida, smantana si ciocolata intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana cand ciocolata se topeste (aveti grija sa nu fiarba). 

    Inchidem focul si adaugam galbenusurile, zaharul pudra si cacaua si amestecam pana la omogenizare.

    Turnam aceasta compozitie peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute la foc mic. 

    Daca vi se pare crema legata, inseamna ca e gata. Se lasa la racit apoi se pastreaza la rece.

     

     

Share