Aperitive / Garnituri

Tartă cu cartofi și sparanghel

Zilele trecute am vizionat la Paprika, pe Jamie, cu această minunată tartă. M-a bântuit în fiecare seară, în sfârșit i-a venit rândul, bineînțeles în stil românesc;) Dar e la fel de delicioasă 😉 spor și poftă bună!

Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțet cca. 60 de minute.

Între timp se coc cartofii, la cuptor, simplu sau stroăiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc, se taie felii mari într-un bol încăpător, se adaugă brânza de burduf mărunțită, ouăle bătute cu kefirul și se anestecă ușor cât să se înglobexe toate ingre

Tartă cu cartofi și sparanghel


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • foietaj cca. 250 g,

  • cartofi copți 4-5 bucăți,

  • brânză de burduf 300 g,

  • kefir 300 ml,

  • ouă 3 bucăți,

  • tije de sparanghel verde conservat cca. 5-6 bucăți,

  • roșii cherry 5-6 bucăți

Mod de preparare

  • Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțet cca. 60 de minute.

    Între timp se coc cartofii, la cuptor, simplu sau stroăiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc, se taie felii mari într-un bol încăpător, se adaugă brânza de burduf mărunțită, ouăle bătute cu kefirul și se anestecă ușor cât să se înglobexe toate ingredientele.

    Foaia de foietaj, se așeză într-o tavă rotundă de preferință, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă compoziția de cartofi și brânză, apoi se ornează cu tjie de sparanghel și roșii cherry.

    Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins cca, 30 de miute la 200 grade.

    Spor și poftă bună! 

Share