Deserturi

Tarta cu capsuni

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se adauga si faina si se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoareaCREMA-gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Frisca batuta o amestecam cu iaurtul si gelatina hidratata, apoi omogenizamBlatul racit il insiropam cu sirop de capsuni. Asezam capsuni si turnam crema, apoi dam la receJELEU-capsunile se taie bucati si se amesteca cu siropul de capsuni, zaharul si plicul de tort jelle. Se adauga apa treptat si se pune la foc cca 1 minut amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca putin dupa care se toarna peste crema

la multi ani la toti copiii

Tarta cu capsuni

Ingrediente

  • 2 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina 4 linguri ulei un praf de sare CREMA 200 ml iaurt simplu 200 ml frisca lichida 1 plic gelatina 300 g capsuni JELEU 50 ml sirop de capsuni 100 g capsuni 1 plic de tort jelle rosu 3 linguri zahar 150 ml apa

Mod de preparare

  • la multi ani la toti copiii

Share