Deserturi

Tarta cu caise

Este un desert usor de facut. Se folosesc: aluat fraged si fructe din compot sau proaspete.

Pregatirea aluatului: Se amesteca 125 gr unt (la temperatura camerei) cu 125 gr zahar. Dupa ce s-au amestecat bine, se adauga 4 oua pe rand si un praf de sare. Se adauga 300 gr faina, cate putin. Fiind un aluat fraged, acesta nu trebuie framantat foarte mult timp. Se formeaza o bila, care se impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cel putin o ora.. Crema: Intr-un castron, se am

Tarta cu caise


Portii

8

portii


Timp preparare

70

minute


Timp gatire

70

minute

Ingrediente

  • 125 gr unt

  • 175 gr zahar

  • 5 buc ou

  • 300 gr faina

  • 100 ml smantana

  • 100 ml lapte

  • 2 ml esenta de vanilie

  • 1 buc galbenus de ou

  • praf de sare

  • 600 gr caise

Mod de preparare

  • Pregatirea aluatului: Se amesteca 125 gr unt (la temperatura camerei) cu 125 gr zahar. Dupa ce s-au amestecat bine, se adauga 4 oua pe rand si un praf de sare. Se adauga 300 gr faina, cate putin. Fiind un aluat fraged, acesta nu trebuie framantat foarte mult timp. Se formeaza o bila, care se impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cel putin o ora.
  • Crema: Intr-un castron, se amesteca un ou, un galbenus si 50 gr zahar, pana cand amestecul se deschide la culoare si este spumos. Se adauga smantana, laptele si esenta de vanilie.
  • Asamblarea tartei: Se unge o tava rotunda cu unt. Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune in tava, avand grija la margini. Aluatul de pe baza tavii va fi gaurit cu o furculita, pentru a fi impiedicat sa creasca. Se pun jumatatile de caisa peste aluat, aranjate frumos, dupa care se adauga crema. Se pot folosi fructe din compot sau proaspete.
  • Coacerea: Se coace la foc mare, timp de 10 minute, dupa care se coace inca 25-30 de minute la foc moderat.
  • Servirea: Dupa ce se racoreste, se poate servi. Daca doriti, puteti presara zahar pudra deasupra.

Share