Mancaruri de legume

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt

reteta pentru picnic

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le fierbi in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scur

Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt


Portii

10

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • aluat:

  • 250 g faina

  • 125 g unt

  • 1 ou

  • 1/2 lingurita de sare

  • umplutura:

  • 300 g spanac

  • 2-3 ardei copti

  • 10 buchetele broccoli

  • 150 g iaurt

  • sare

  • piper

  • 5 oua

  • unt pentru uns tava

  • 2 linguri pesmet

  • 50 g cascaval

Mod de preparare

  • Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
    Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le fierbi in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi bine de apa.
    Spanacul il fierbi in apa cu sare pentru 3-4 minute, il scurgi bine de apa si il tai marunt.
    Amesteci legumele si adaugi sare si piper.
    Mixezi ouale cu iaurt si sare.
    Intinzi aluatul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi compozitia de legume, torni deasupra compozitia de oua si tai surplusul de aluat.

    Introduci tava in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute.

    Scoti tava, presari cascavalul dat pe razatoare si apoi introduci tarta din nou la cuptor, pentru cateva minute, pana cand se topeste cascavalul.
    Lasi sa se raceasca putin si servesti tarta. 

Share