Aperitive / Garnituri

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Aluatul:Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.Cernem faina intr-un bol, punem sarea.Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.Umplutura:Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indep

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Ingrediente

  • Pentru aluat:200 gr faina6 linguri iaurt8 gr drojdie1 lingurita rasa zahar1 lingura ulei de maslineun praf de sareUmplutura:550 gr branza de vaci cremoasa3 linguri parmezan ras4 linguri cascaval ras2 cepe verzi1 legatura marar verde1 ousarepiperCrusta:150 gr boabe de porumb 3 oua1 lingurita rasa praf de coptsarepiper

Mod de preparare

  • Aluatul:Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.Cernem faina intr-un bol, punem sarea.Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.Umplutura:Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.Crusta:Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

Share