Mancaruri de legume

Tarta cu branza, spanac si leurda

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

Aluat:

Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se pune intr-o punga si se introduce la frigider

Tarta cu branza, spanac si leurda


Portii

8

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Aluat:

  • 125 g unt

  • 25 g untura solida

  • 1 ou

  • putin piper macinat

  • sare

  • putin busuioc uscat

  • putin maghiran uscat

  • putin oregano uscat

  • 250 g faina

  • Umplutura:

  • 100 g baby spanac

  • 2 fire ceapa verde

  • 1 legatura leurda

  • 1 legatura marar

  • 50 g unt

  • putin piper macinat

  • sare

  • 2 oua

  • 280 g branza pufoasa cu smantana Delaco

  • 4 linguri gris

  • 30 g cascaval

  • 5 felii de rosie

  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm

Mod de preparare

  • Aluat:

    Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pana cand este gata umplutura.

    Umplutura:

    Se spala spanacul.

    Ceapa verde se spala si se taie rondele.

    Leurda se spala si se taie.

    Mararul se spala si se toaca.

    Intr-un wok se pune untul si se topeste, adaugand apoi verdeata, putin piper macinat si putina sare. Se calesc circa 1 minut, amestecand continuu. Se scurge verdeata de zeama lasata si se pune intr-un castron. Se adauga ouale, branza, grisul, putin piper macinat si putina sare. Se amesteca totul.

    Asamblare:

    Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

    Se ia aluatul din frigider, iar 3/4 din el se intind pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura. Se fac decoruri din restul de aluat: am taiat niste fasii groase si le-am asezat in zig-zag. In locurile ramase neacoperite de aluat se pune cascaval dat pe razatoarea cea mica, apoi cate o felie de rosie peste el. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta este bine coapta.

Share