Deserturi

Tarta cu branza si stafide

Aluatul:Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana.Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie.Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate.Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.Umplutura:Intr-un bol punem branza faramita cu mana. Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de

Tarta cu branza si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:80 gr unt1 ou2 lg zaharcoaja rasa de portocala1 lingurita rasa praf de copt220 gr fainaun praf de sareUmplutura:400 gr branza de vaci3 linguri cu varf de smantana3 oua6 linguri zahar4 linguri cu stafide1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Aluatul:Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana.Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie.Framantam usor pana toate ingredientele sunt incorporate.Aluatul obtinut in invelim in folie alimentara si il punem in frigider.Umplutura:Intr-un bol punem branza faramita cu mana. Adaugam smantana, ouale, zaharul, coaja rasa de portocale si le amestecam.La final incorporam esenta de vanilie si stafidele.Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie subtire.Tapetam cu hartie de copt un vas termorezistent (eu am folosit unul cu diamentru de 22 cm), asezam foaia de aluat, presam usor cu degetele si pe peretii vasului.Punem umplutura o nivelam si taiem surplusul din aluat. Eu din surplus am taiat cateva fasii subtiri, le-am rasucit si le-am asezat peste umplutura.Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, pana se rumeneste si este bine patrunsa.O scoatem, o lasam sa se racoreasca in vas apoi o pudram cu zahar si servim.Eu am scos-o calda si s-a crapat putin :D, dar nu conteaza, gustul a fost acelasi 😉

Share